دلایل ریلکسیشن

دلایل ریلکسیشن چیست

دلایل ریلکسیشن حداقل 4 دقیقه‌ای:

وقتی بدونید که با چهار دقیقه زمانی که به خودتان برای ریلکسیشن اختصاص می‌دهید، چه اتفاق مهمی برایتان رقم می‌خورد حیرت زده می‌شوید. در این مقاله سعی می‌کنیم به تیترهای اصلی دلایل ریلکسیشن و نحوه انجام ریلکسیشن کوتاه در پایان روز بپردازیم.

دلایل ریلکسیشن

رفع تنش های جسمانی و روانی: ریلکسیشن باعث تخلیه و برطرف شدن تنش های عصبی-ماهیچه ای در انسان می‌شود.

اگر این تنش ها از بدن خارج نشوند به صورت تیک های عصبی-ماهیچه ای نمایان می‌شوند. برای رهایی از تنش ها و فشارهای شغلی بهتر است چند دقیقه ای در روز را به ریلکسیشن بپردازید.

رهایی از افکار بیهوده و گفتگوهای ذهنی: مطالعات و تجربه های کارشناسانی که این تمرینات را روی خودشان انجام دادند، آن‌ها را به این نتیجه رسانده، زمانی که تمرینات ریلکسیشن را با هر ساختاری انجام می‌دهند، در طول شبانه روز آینده افکار مزاحم و متلاطم کمتری دارند.

به این صورت که رفع تنش های عصبی منجر به رفع تنش های روانی می شوند و هر وقت تنش های روانی در یک انسان کاهش پیدا کند گفتگوهای درونی و ذهنی فرد هم بهتر می شوند.

دلایل ریلکسیشن

کاهش هورمون کورتیزول : کاهش هورمون کورتیزول از دلایل ریلکسیشن است و در واقع تمام تمرینات ریلکسیشن به کاهش این هورمون کمک می کنند.

در زمانی که خواب شبانه خوبی وجود نداشته باشد و یا استرس‌های روزانه از حد ظرفیت یک انسان بیشتر باشد، هورمون کورتیزول در بدن ترشح می‌شود.

وقتی این تکنیک ها را انجام می‌دهیم چون بهبود عملکرد خواب اتفاق می‌افتد از ترشح هورمون کورتیزول جلوگیری می‌شود. از طرفی چون استرس‌ها و تنش های عصبی-ماهیچه ای کاهش پیدا می‌کند، دلیلی برای ترشح این هورمون وجود ندارد.

پرهیز از غذاها و نوشیدنی های مضر: تحققات نشان داده کسانی که تمرینات ریلکسیشن را به طور مستمر انجام می‌دهند، آرام آرام از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های مضر دوری می‌کنند. این مورد هیچ ربطی به تبلیغات در مورد سالم‌خواری ندارد.

بلکه هر چقدر در بدن یک انسان استرس تجمع پیدا کند علاقمندی به غذاهای اسیدیته بالا و با ادویه بالا به وجود می‌آید و هر چقدر میزان این تنش‌ها کاهش پیدا کند، بدن به خوردن غذاهای سالم میل بیشتری دارد. ( مانند سالاد، میوه ها و غذاهایی که عاری از اسیدهای چرب مضر)

دوری جستن از انزوا و علاقمندی به جمع های سالم: هر چقدر تنش های عصبی و ماهیچه ای در انسان بیشتر باشد، تاب آوری انسان پایین می آید، به این معنا که از شنیدن، دیدن و یا برخورد با انسان‌ها دوری می کند.

زیرا ظرفیت وجودیش کشش دریافت اطلاعات جدید را ندارد. انجام تمرینات ریلکسیشن سطح تاب آوری بالا می رود و کسی که جمع‌گریزی دارند، آرام آرام جمع های سالم را انتخاب و آن‌ها می پیوندد تا سطح انرژی خود را بالا ببرد.

دلایل ریلکسیشن

روش‌های انجام ریلکسیشن‌های کوتاه در پایان هر روش:

برای انجام ریلکسیشن کوتاه در پایان هر روز، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

۱. تمرینات تنفسی یا پرانایاما:

  • تنفس عمیق: به‌آرامی نفس عمیق بکشید، چند ثانیه نفس خود را حبس کنید و سپس به‌آرامی بازدم کنید. این کار را مجدد تا چند بار تکرار کنید.
  • تنفس 4-7-8: برای ۴ ثانیه نفس بکشید و عمل دم را تا 4 ثانیه ادامه دهید، نفس خود را برای ۷ ثانیه نگه دارید و سپس برای ۸ ثانیه بازدم کنید. این تنفس را تا چند بار تکرار کنید.

۲. مدیتیشن

  • مدیتیشن کوتاه: در یک مکان آرام بنشینید، چشم‌های خود را ببندید و به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه فقط روی تنفس خود تمرکز کنید.
  • مدیتیشن هدایت‌شده: از اپلیکیشن‌ها یا فایل‌های صوتی مدیتیشن هدایت‌شده برای یک تجربهٔ آرامش‌بخش استفاده کنید که ما در سایت کانون پرورش تن و روان پادکست‌های مدیتیشن ‌های رایگان را در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم.

۳. کشش و یوگا:

  • حرکات ساده‌ی کششی: برخی حرکات کششی ساده را انجام دهید تا تنش‌های بدن خود را از بین ببرید.
  • یوگا: یک روتین کوتاه روزانه از حرکات یوگا را انجام دهید که شامل حرکاتی مانند “سلام به خورشید” یا “یوگا تبتی” باشد.

۴. انجام خود ماساژدهی یا سلف ماساژ:

  • ماساژ دست و صورت: با استفاده از انگشتان دست، به‌آرامی صورت و دست‌های خود را ماساژ دهید.(این کار برای کاهش چین و چروک در پوست نیز موثر است.)
  • ماساژ گردن و شانه‌ها: با حرکات دایره‌ای، گردن و شانه‌های خود را ماساژ دهید.

۵. گوش دادن به موسیقی‌های آرام‌بخش و یا بی کلام:

  • موسیقی آرام: موسیقی‌های ملایم، آرام‌بخش و کلاسیک گوش کنید.
  • صداهای طبیعت: صداهای طبیعت مانند صدای باران، موج‌های دریا یا آواز پرندگان می‌تواند در کاهش استرس شما موثر باشد.

۶. تمرینات ذهن‌آگاهی:

  • تمرکز بر لحظه حال: به اطراف خود نگاه کنید و به چیزهایی که می‌بینید، می‌شنوید و احساس می‌کنید در لحظه حال توجه کنید.
  • تمرکز بر یک فعالیت: یک فعالیت ساده مانند نوشتن، نقاشی کردن یا حتی شستشوی ظرف‌ها را با دقت و توجه کامل در لحظه حال انجام دهید.

۷. نوشتن و روزنامه‌نگاری:

  • نوشتن احساسات: افکار و احساسات خود را در یک دفترچه، به طور روزانه یادداشت کنید.

۸. تمرینات ذهنی تصویری:

  • تصور مکان آرام: چشمان خود را ببندید و یک مکان آرام و دلنشین را تصور کنید، مثلاً ساحل دریا یا جنگل.
روش‌های ریلکسیشن

نکته مهم پایانی دلایل ریلکسیشن:

استرس‌های روزانه از منظرگاه هر فردی امری عادی تلقی می‌شود و ما هم حرف مان با این مورد در تناقض نیست.

نکته مهم این است که رفع نکردن استرس‌های هر روز باعث ایجاد تنش ها می‌شود. بنابراین تاکید روی پاکسازی و ریلکسیشن در پایان هر روز است. برای این‌که این استرس‌ها از روز قبل به روز بعد و بر روی استرس های جدید اضافه نشود.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید