دوره رایگان توانا جلسه 1 (ساتیا)
از اینکه ما را برای شنیدن انتخاب کردید، از شما سپاسگزارم .

موضوع اصلی این پادکست، ساتیا به معنی راستگویی و صداقت هست. در واقع معنی اصلی آن حقیقت و انتخاب بر اساس حقیقت است.

اما انتخاب چه چیز؟

ما هر 24 ساعت را تقریبا به سه بخش تقسیم می‌کنیم. یک سوم، در استراحت یک سوم در خواب و یک سوم در فعالیت.

بخش اول خواب است و در آن بازتابی از انتخاب‌های ذهنمان را بصورت پردازش رویا می‌بینیم، بخش دوم شغل ماست و ما برای انجام این بخش حداقل 6 و حداکثر 12 ساعت را اختصاص می‌دهیم، این همین جای است که شروع به انتخاب‌های ریز و درشت در زندگی می‌کنیم، اینکه با رئیسمان چگونه صحبت کنیم یا با همکارانمان چه برخوردی داشته باشیم یا با ارباب رجوع، چه واکشنی را در پیش بگیریم، اینجاست که انتخاب بر اساس حقیقت و صداقت یا انتخاب‌های دیگر بر اساس نفسانیات و توجیهات بعدی آن، ما را به کنش‌ها و واکنش‌های متفاوتی سوق می‌دهد.

از هر انتخاب خورد و کلانی که داریم، حلقه کارمایی درست وحلقه کارمایی غلطی را شکل می‌دهیم که بعد از مدتی مسیر زندگیمان را عوض می‌کند. به حرف‌های بسیار قانع کننده پاپا دقت کنید که چگونه دارما را برای مقاصد پلید خود همراه می‌کند، حرف‌ها و اعمال پاپا، مصداقی از ذات شیطان درون همه ماست و باید به یاد داشته باشیم که همیشه این شیطان درون خودش را و سخنانش را به زیبایی هرچه تمام‌تر می‌آراید و تزئین می‌کند.

اینکه ما تصمیماتی را می‌گیریم و اجرا می‌کنیم و یا بخاطر نداشتن عذاب وجدان، خودمان را توجیه و دیگران را با جملات قانع می‌کنیم، با خودمان هم پیمان و هم _کارما می‌کنیم، بعدی از وجود پیچیده ماست که اگر با اصول اخلاقی مراقب آن نباشیم و به آنچه انجام می‌دهیم دل خوش کنیم، ما را به سرازیری انسانیت سوق می‌دهد و صد البته که اگر روزی در آن هم قرار بگیریم ذهنمان توجیهات خود را برایش ارائه می‌دهد.

نظرم این است که یکی دو باری این پادکست را گوش کنید و نیم نگاهی به این سطور بیندازید تا سواد هیایا یا همان خود کاوی را تمرین کرده باشید و بیشتر از کدهای مخفی این پادکست لذت ببرید.

در زیر، به اختصار قوانین و اصول اخلاقی، یا به زبان راحت‌تر بایدها و نبایدها را فهرست کرده‌ام تا بابی باشد برای تفکری که به واسطه آن پا در معنا بگذاریم و سبکی نو در زندگی و سطح سلامت تن و روان خودمان در پیش بگیریم.

یاما و نیاما در یوگا چیست؟

یاما و نیاما دو بخش اساسی از هشت مرحله یا “آشتانگا” یوگا هستند که توسط پاتانجلی در یوگا سوتراها معرفی شده‌اند. این مراحل راهنمایی برای زندگی اخلاقی و پرهیز از اعمال ناپسند هستند.

یاما (Yama)

یاما به معنای محدودیت‌ها یا قوانین اخلاقی است که فرد باید در برخورد با دیگران رعایت کند.

آهیمسا (Ahimsa): عدم خشونت یا پرهیز از آسیب رساندن به هر موجود زنده.

ساتیا (Satya): راستگویی و صداقت.

آستیا (Asteya): عدم سرقت یا پرهیز از برداشتن چیزی که به فرد تعلق ندارد.

برهماچاریا (Brahmacharya): کنترل نفس یا مهار شهوات.

آپاریگراها (Aparigraha): عدم تمایل به تملک و پرهیز از حرص و آز.

نیاما (Niyama)

نیاما به معنای قواعد یا عادات انضباطی است که فرد باید در برخورد با خود رعایت کند:

ساوچا (Saucha): پاکی جسم و ذهن.

سانتوشا (Santosha): قناعت و رضایت.

تاپاس (Tapas): انضباط و تعهد به تمرینات یوگا.

سوادهیایا (Svadhyaya): خودشناسی و مطالعه متون مقدس.

ایشوارا پرانیدهانا (Ishvara Pranidhana): تسلیم به خدا بودن.

این اصول به عنوان راهنمایی برای زندگی اخلاقی و روحانی عمل می‌کنند و به تمرین‌کنندگان کمک می‌کنند تا زندگی‌ای متعادل و پر از آرامش و هماهنگی داشته باشند.

همیشه در نور و برکت باشید.